Tavuklu Gül Börek
Malzemeler:
- 2 yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3-4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurtanın Akı
- 1 yumurtanın Sarısı
İç malzemeler:
- 1 tavuk göğüs eti
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
- tuz, karabiber, pulbiber
1 = İç malzemesini hazırlamak için; tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı temizleyip bütün halde bırakın. Sıvıyağı kızdırıp tavuk etlerini kavurun. Sarımsağı ekleyip biraz daha kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber serpip karıştırın. Ateşten alıp sarımsakları içinden çıkarın.
2 = Yoğurt, sıvıyağ ve yumurta akını bir kasede çırpın. Ilk yufkanın üzerine yoğurtlu karışımı fırça ile sürün. 8 eşit üçgen şeklinde kesin. Üçgenlerin yuvarlak kenarlarına ince bir şerit halinde kavrulmuş tavuk yerleştirip rulo şeklinde sarin. Ruloyu kendi etrafında sararak gül şekli verin. Uçlarını suyla ıslatıp açılmamalarını sağlayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 180 ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin dereceye. Sıcak olarak servis. yapın.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder