FREE! »

Anasayfa

Yemek Tarifleri

Patatesli Kol Böreği


Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz
İç malzemeler:
  • 6 patates
  • 3 soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
1 = Unun ortasını havuz gibi açıp yarım çay bardağı eritilmiş margarin, yoğurt, karbonat, tuz ve 1 yumurta ilave edin. Suyu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.

2 = Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanları kıyın. Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları sote edin. Tuz, karabiber,kekik ve pulbiber serpip patates püresini ilave edin. Karıştırıp 2 dakika sonra ateşten alın.

3 = Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her birinden ince yufkalar açıp kalan margarinle üzerini yağlayın. Her yufkayı büyük bir dikdörtgen şeklinde katlayın. Üzerlerini yağlayıp tekrar katlayın. Bu işlemi 1 kez daha tekrarlayın.

4 = Tezgahı unlayıp katlanmış yufkaları 2 mm kalınlığında açın. Patatesli karışımı uzun kenarına yayıp geniş rulolar şeklinde sarin. Tepsiyi yağlayın ve börekleri kat yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Kalan yumurtayı çırpıp 1 kaşık sıvıyağla karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 ayarlı fırında 30 dakika pişirin dereceye. Dilimleyin sıcak yada ılık olarak servis yapın.

0 yorum:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa