FREE! »

Anasayfa

Yemek Tarifleri

Patatesli Börek

Malzemeler :
  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta akı
  • 1 yumurta sarısı

İç malzemeler :
  • 4-5 patates
  • 1 kibrit kutusu kadar kaşarpeyniri
  • Tuz, karabiber, kekik, pulbiber

1 = İç malzemesi için; patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Kaşarpeynirini ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik serpip karıştırın. Sıvıyağ, süt ve yumurta akını bir kasede çırpın. Aralarına bu malzemeyi sürerek yufkaları üst üste dizin.

2 = Yufkaları 6 eşit üçgen şeklinde kesin. Yuvarlak kenarlarına patatesli karışımdan yerleştirin. Kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Uç kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

0 yorum:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa