Malzemeler:
- 250 gr iç fındık
- 2 çay bardağı toz şeker
- 4 yumurtanın Sarısı
- 6 yumurtanın Akı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı pudraşekeri
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt kreması
- Yarım su bardağı Labne peyniri
- 1 tutam tuz
1 = Tozşekerin yarısı ile fındıkları robotta çekip derin bir kaba alın. Kalan tozşekerle yumurta sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpıp fındıklı karışıma ilave edin. Yumurta aklarını bir tutam tuz ve un ile kar haline gelinceye kadar çırpın. ve fındıklı karışıma ekleyip karıştırın.
2 = 22 cm çapındaki kalıbı sıvıyağla hazırladığınız hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 ayarlı fırında 40 dakika pişirin dereceye. Servis tabağına alıp ılınmaya bırakın. Üzerine pudraşekeri serpin.
3 = Süt kreması ve Labne peynirini çırpıp sos kabına alın. Fındık kekini dilimleyip krema sosu eşliğinde servis yapın.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder