FREE! »

Anasayfa

Yemek Tarifleri

Çilekli Tart

Malzemeler :
  • 2 kahve fincanı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı pirin. unu
  • Yarı su bardağı pudraşekeri
  • 1 portakal
  • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
İç malzemeler :
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 10-12 adet çilek
1 = Portakal kabuğunu rendeleyin. Un, pirinç unu, kabartma tozu, pudraşeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu derin bir kaseye alıp harmanlayın. Tereyağını küçük parçalara bölüp una ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun kolay yoğrulabilmesi için çok az su ilave edebilirsiniz.
2 = 20 cm çapında, alçak kenarlı düz bir kalıbı yağlayıp pirinç unu serpin. Hamuru kalıba döşeyip üzerini düzeltin ve keskin bir bıçakla sekiz dilime bölün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında altın rengini alıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika soğutun. Pişen turtayı fırına vermeden önce kestiğiniz yerlerin üzerinden keskin bir bıçakla geçerek tekrar dilimleyin.
3 = krem şantiyi sütle çırpıp yıldız uçlu krema torbasına doldurun. Kek dilimlerinden dördünün üzerini krem şantiyle kaplayın. Çilekleri yıkayıp saplarını temizleyin ve ince dilimleyin. Çilekleri kremanın üzerine dekoratif biçimde dizin. Kalan dört dilim keki çileklerin üzerine yerleştirip servis yapın.

0 yorum:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa