FREE! »

Anasayfa

Yemek Tarifleri

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Malzemeler :
  • 1 kilo dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaçığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 kaç kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 2 yemek kaşığı  kuş üzümü
  • 1yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 adet kesme şeker
  • Nane, maydonoz, dere otu
1 = İnce doğranmış soğanı ve çam fıstığını zeytinyağı içinde iyice pembeleşinceye kadar kavururuz. İçine doğranmış bir domatesi ilave edip daha sonra pirinçide  ilave edip 5-6 dakika kavurun. Daha sonra şekeri, kuş üzümü ve tuzu ilave edip ocaktan alın. Biraz dinlendirin. Ilıdıktan sonra içine tarçın, yenibahar, karabiber, reyhan, fesleğen, nane, maydononoz,dere otu katın ve karıştırın.
2 = Çekirdek kısmı çıkarılmış yıkanmış ve içi tuzlanmış dolmalık biberin içine pirinçli malzemeden doldurun. Ağzına kadar çok doldurmayın. Ayıkladığımız sap kısımlarını biberlerin ağız kısmına yerleştirin. İsterseniz domateste koyabilirsiniz.
3 = Tencereye biberleri ağızları yukarıya gelecek şekilde dizin. biberlerin yarısına kadar suyu tencereye koyun. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biberleri tuzlayacak kadar tuzu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp biberler pişene kadar pişirin.
Kolay gelsin.

0 yorum:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa