FREE! »

Anasayfa

Yemek Tarifleri

ÜZÜMLÜ-ÇEVİZLİ-FINDIKLI KEK 

 
Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1  kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • bundan sonraki malzemeler isteğinize göre keke ilave edin. Ben bazen hepsini ilave ediyorum çok güzel bir kek ortaya çıkıyor. Şu anda vereceğim malzeme miktarları hepsi katılırsa şayet siz bazılarını ilave ederseniz miktarları kendinize göre ayarlayın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı fındık
  • Yarım çay bardağı çekirdeksiz üzüm
  • Bir miktar çikolata parçaları

1 = Keke başlamadan önce fırını açıp 180 ile 190 dereceye ayarlayın. Kek her zaman ısıtılmış fırında pişirilir. Yumurtaların hepsini kırıp bir güzel mikserle 5 dakika kadar çırpalım. daha sonra şekeri ilave edip beyazlaşıncaya kadar 5 dakika kadar çırpalım. Bundan sonra çırpma işimiz bitti mikseri kaldıralım. Hamurumuzun üzerine büyük  tel eleğimizi koyalım. Unu elemek için. Ben eleğin üzerine önce unu daha sonrada vanilya, kabartma tozu ve tarçını koyuyorum hepsini bir arada hamurun üzerine eliyorum. Daha sonra tahta kaşıkla sadece karıştırıyorum. Çırpma işlemi yapmıyorum. Kekler bu şekilde yapılırsa çok güzel kabarıyor.
2 = Hazırladığım kek hamurunun  içine daha sonra 1 fincan süt ile 1 fincan sıvı yağı katıp sadece hamuru tahta kaşıkla biraz karıştırıyorum.
3 = Bundan sonra isteğe bağlı olan malzemeleri karıştırıp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olara 30-35 dakika pişirin.
Kolay gelsin.

0 yorum:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa