FREE! »

Anasayfa

Yemek Tarifleri

Çiğ Börek


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un

  • 1 yumurta

  • ılık su

  • 150 gr kıyma

  • 1 soğan

  • kızartmak için sıvı yağ

  • Tuz

  • karabiber
1 = Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz, yumurta ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamur bezelerinin üzerine nemli bez örtüp 15 dakika bekletin.

2 = Soğanı ince ince doğrayın. Kıymaya soğan, 1-2 kaşık ılık su, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.

3 = Hamur bezelerini 10-15 cm çapında daireler şeklinde açın. Hamurun yarısına kıymalı karışımdan yayıp ikiye katlayın. Kenarlarını hamur keseceğiyle düzeltin. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

1 yorum:

Çok güzel bir site başarıların devamını dilerim

18 Mart 2010 10:06  

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa