FREE! »

Anasayfa

Yemek Tarifleri

Kavunlu Pasta

Malzemeler:

Pandispanya hamuru için:
  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 çay bardağı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3-3 dilim Kavun

Kreması için:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kutu Labne peyniri

1 = Yumurtaların sarılarını aklarında ayırın. Tozşekerin yarısı ve yumurta sarılarını ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Kaseyi içinde su kaynamakta olan başka bir tencerenn içine yeşleştirin. (Benmari Usulü) Şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alın mikserle çırpın.

2 = Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpın. Kalan tozşekeri ilave edip karıştırın. Benmari usulü pişirdiğiniz Karışıma ekleyin. Un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

3 = Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 ayarlı fırında 40 dakika pişirin dereceye.

4 = Krem şantiyi sütle çırpın. Peyniri ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırıın ve buzdolabında bekletin. Kavun dilimlerini minik üçgenler halinde doğrayın.

5 = Pandispanya soğuyunca Kalıptan çıkarıp enine ikiye kesin. Ilk parçanın üzerine krem şantili karışımı sürüp kavunla üzerini kaplayın. Ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatıp krem şanti ile kaplayın. Kalan kavunlarla üzerini süsleyin. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa