FREE! »

Anasayfa

Güzellik

Sağlıklı ve canlı saçlar için ne tür bitkisel formülleri kullanabiliriz?


Sağlıklı saçların en büyük ilacı havuçtur. Her gün bir havucu rendeleyin, limon, zeytinyağı ve bol sarımsak ile karıştırın. Zevkinize göre, akşam ya da sabah uygulayın. Betakaroten içerdiği için hem karaciğerimize hem saçımıza iyi gelir.

Isırgan yaprağı
Tere, roka, ebegümeci, ısırgan yaprakları bunların hepsi, ayrıca zeytinyağlı yemeklerini yiyebiliriz. Isırganın yapraklarını çay gibi demleyip, saçımıza sürebiliriz, çocukken saçımız biraz açık olsun diye papatyayı kaynatır, suyunu saçımıza sürerdik. Daha canlı, daha sarı olsun diye. Bu formülleri boyasız saçlar için uygulayabiliriz.

Yılan yağı
Yılan yağı çok faydalıdır saça. Yılan yağı, hint yağı, susam yağı, biberiye yağı bunları eşit miktarda koyup içerisine 1 yumurta sarısı, yine canlı daha canlı, parlak olmasını istiyorsak, elma sirkesi, saç dibinde eğer birazcık kepek varsa, 1 çay kaşığı tuz.
Bunu saçımıza sürüp 1, 2 saat bekliyoruz. Yıkandığı zaman, saçların ne kadar canlı ve parlak bir görüntü kazandığını hepimiz fark ederiz.

Kuru saçlar için ne tür bitkisel formüller uygulayabiliriz?

Kimyasal boyalar, fönler... Tabii ki bilinç kuaförler zaten önlemini alıyorlar. Ama evde yapacağımız en basit bir formül saçın uçlarının kırılmasını engelleyen;

Isıtılmış zeytinyağına, 1 tatlı kaşığı kuru maya, saçımıza boya sürer gibi sürüp, 1 saat bekletip, sonra saça uygun bir şampuanla yıkarsak saçımızın canlılığını daha fazla hissederiz.

Kayısı, fındık ve ceviz
Kuru saçlar için hindiba yemeliyiz veya çayını içmeliyiz. Saçımız için genelde en iyi besin fındık ve ceviz. Bunları tüketmeliyiz. Günde 4, 5 adet kayısı yemeliyiz. Bunlar B ve E vitamini içerdikleri için saça faydaları vardır.

Yağlı saçlar için ne tür bitkisel formüller uygulanabilir?

10 gram kadar ıhlamur çiçeğini, önce 1 litre suya koyuyoruz. 1 limonun kabuklarını rendeliyoruz. Isınma süresine geldiğinde çay gibi demliyoruz. Ondan sonra süzüyoruz. Süzdükten sonra 1 çorba kaşığı kadar elma sirkesi ilave ediyoruz. Saç dibinde 1 saat kadar bekletiyoruz. Ondan sonra duruluyoruz.

Yağlı saçların suçlusu baharat

Yağlı saçların, yağlı olmasına neden baharatlı yiyeceklerdir. Bir kere baharatlı yiyeceklerden uzak durmamız gerekir.
1 fincan maden suyu, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı polen tozu, 1 çay kaşığı deniz tuzu karışımını saç dibine sürdüğümüz zaman, saç diplerinin hem beslenmesini sağlarız, hem de çok fazla yağlanmasını önleriz.
Eğer kepek varsa onu da gideriyor. Maden suyunun zaten mineral olduğunu hep söylerim. Yararlanmamız gerektiğine inanıyorum.

0 yorum:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa